Köpvillkor

Kundtjänst

Kundtjänst nås på:
Tele: 0144-761 00
Mail: fhs-support@bywind.se

Beställning

Beställning kan endast göras i Försvarshögskolans webbokhandel såvida inte särskild överenskommelse ingåtts före beställningen. Ett bindande avtal uppkommer först när beställningen bekräftats av Försvarshögskolans webbokhandel via e-post. Webbokhandeln reserverar sig för slutförsäljning av beställd produkt. Meddelanden från webbokhandeln sänds till den e-postadress som du har angivit vid beställning. Du som kund åtar dig att bevaka din e-post. Glöm inte att titta i skräppostmappen.

Genom att fylla i dina uppgifter i kassan och slutföra köpet så godkänner du Paysons allmänna villkor och Försvarshögskolans webbokhandels köpvillkor (detta dokument).

Kontakta webbokhandelns kundtjänst vid eventuella frågor eller problem i samband med din beställning.

Priser

Försvarshögskolan tillämpar full kostnadstäckning vid produktion och försäljning av våra publikationer.

Alla priserna anges i SEK och inklusive moms. Kostnad för frakt tillkommer. Frakten i webbokhandeln är viktbaserad. Försvarshögskolan äger rätt att ändra priserna utan föregående avisering. Angivet pris på webbsidan vid beställningstillfället gäller om inget annat särskilt överenskommits. Momsen är 6 % på publikationer och fraktkostnader.

Betalsätt och möjliga leveransalternativ

Försvarshögskolans webbokhandel samarbetar med Payson vilket innebär att de har hand om all betalning via webbokhandeln. Tillgängliga betalsätt och möjligheter till att välja leveransadress varierar beroende på vilket betalsätt du väljer och om du beställer med eller utan organisationsnummer eller personnummer.

Payson hämtar alla adresserna från Bolagsverket. Behövs det någon ändring hör man som person/företag av sig dit och anmäler ändringen.

Du kan välja på följande betalningsalternativ:

  • Kortbetalning - Visa och MasterCard som är utfärdade i ett EU-land
  • Direktbetalning - via din internetbank
  • Faktura
   - För företag och organisationer vid köp med organisationsnummer, 30 dagars betaltid. Med detta betalsätt kan vi enbart leverera till din officiella företagsadress.
   - För privatpersoner vid köp med personnummer, 14 dagars betaltid. Med detta betalsätt levererar vi till din folkbokföringsadress.

För att kunna beställa mot faktura måste Användare ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas vid den kreditprövning som sker vid köpet. Fakturan kommer att sändas till den e-postadress du anger. Övriga villkor och avgifter för fakturabetalning framgår vid köptillfället.

Välj en annan leveransadress

Väljer du att beställa utan organisationsnummer eller utan personnummer så kan du ange valfri leveransadress, men du begränsas då till betalsätten kortbetalning eller direktbetalning.

För vidare information om betalningen är du välkommen att kontakta Paysons kundservice.

Leverans

Leveranstid är ca 1 vecka från beställning inom Sverige. Leverans sker normalt med paket eller varubrev till privatkund och med företagspaket eller varubrev till företagskund till den adress som du har angivit på beställningen.

Reklamation

Om Försvarshögskolans webbokhandel har levererat en felaktig eller skadad produkt eller om försändelsen försvunnit under transporten ska Kunden reklamera detta genom att kontakta kundtjänst.

Ångerrätt

Du som kund har rätt att inom 14 dagar returnera produkter som Kunden inte önskar behålla (ångerrätt). Produkten ska återsändas i originalskick. Returfrakt betalas av Kunden. Returneras en skadad produkt gäller inte ångerrätten. Kontakta kundtjänst om du vill åberopa ångerrätt och få adressuppgifter för din retur.

Återbetalning sker till det kredit- eller betalkort som använts för den ursprungliga transaktionen när produkten återkommit till leverantören.

Ansvar

Utöver vad som framgår av villkoren har Försvarshögskolans webbokhandel inget ansvar för fel eller förseningar. Försvarshögskolan ansvarar inte för någon skada, direkt eller indirekt, som uppstått genom användandet av eller oförmågan att använda webbplatsen. Försvarshögskolans ansvar överstiger under inga omständigheter erlagt pris för aktuellt köp.